Aantal vacatures in ICT-sector licht gedaald

Dit blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel’s bigdatatool voor online vacatures. Alleen voor functies gerelateerd aan de verkoop en handel (9,3% van het totaal aantal vacatures), administratie en klantenservice (8,9%) en installatie, reparatie en onderhoud (8,4%) waren in het eerste kwartaal meer vacatures beschikbaar dan voor ICT-functies. Het meest gevraagde beroep is medewerker klantenservice.

Zuid-Holland blijft ondanks een daling van 1,1% in marktaandeel wat betreft vacatures de grootste provincie. Het gat met de nummer 2, Noord-Holland, is dit jaar iets kleiner geworden: was het verschil in marktaandeel van Zuid- en Noord-Holland in het eerste kwartaal van 2018 nog 2,3%, in het eerste kwartaal van dit jaar is dat teruggelopen tot een verschil van 1,4%. Bij elkaar opgeteld zijn de grootste drie provincies, Zuid-, Noord-Holland en Noord-Brabant, goed voor 54,4% van alle online vacatures. In het eerste kwartaal van 2018 was dit nog 56%.

Verder blijkt uit de cijfers van Textkernel dat: 

  • in totaal 728.144 unieke vacatures online zijn geplaatst in Q1 2019
  • het aandeel fulltime vacatures is gestegen tot bijna 70%
  • het aantal vacatures vacatures op mbo-niveau of lager groeit wederom harder is gegroeid dan gemiddeld
  • ENGIE de directe werkgever is met de meeste fulltime vacatures
  • YoungCapital de grootste intermediair is

Van: executive-people.nl/

  • Share this post

Laat een reactie achter

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op de website van Hwork Uitzendbureu zijn ingesteld op 'toestaan cookies om u de beste surfervaring te laten ervaren. Als u doorgaat deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten